Blog

 

Když včera večer z úst šestileté Verunky zazněla věta: Všichni jsou tu starý!, netušila jsem jak výstižná a pravdivá je. Šestiletá sousedka mojí maminky neměla v ten okamžik zdání, jak trefně pojmenovala vývoj sobotního večera a vlastně celé soboty. Sobota se i bez její trefné poznámky nesla v duchu připomenutí si pomíjivosti času.

Sedím si na lavičce, píšu tenhle článek, nad hlavou mi krouží hejno komárů, ptáci se svolávají, a párek pěnkav mě pozoruje a hlídá, aby mohly nerušeně zaletět na své hnízdo v kmeni ořešáku. Psi se teď začali domlouvat štěkotem, aby dali jasné znamení neznámému chodci na cestě, kdo je tady pánem.

Jsem typ řidiče, co se kochá. Co ví kde, co kvete, že u silnice sedí datel, že se na poli pasou srnky, že je v dálce vidět kdekterá hora či město, kde je jaký dub či buk. Znám přesné místo, kde z D1 při dobré viditelnosti zahlédnete Ještěd, Bezděz i Milešovku. Znám úsek, kde je z D6 vidět Říp a...

První máj

01.05.2019

Je první máj. Lidé se venku líbají pod rozkvetlými stromy. Nevadí jim, že to není třešeň, nebo jabloň, stačí jim i kaštan, neboli jírovec, nebo šeřík. A klidně i v dešti.

Určitě to znáte, když se někam vydáte nebo někam jdete, řešíte, co na sebe, co s sebou, jak se sbalit. Berete v úvahu kam jedete, co tam budete dělat, kde se budete pohybovat. Na rozhodování má zásadní vliv, zda pojedete autem, nebo hromadnou dopravou, nebo poletíte. A většinou na tyto detaily myslíte až těsně před odjezdem, někteří zodpovědnější...

Minulý víkend jsem strávila v Křtinách na sympoziu, které pořádal Evropský institut pro smír, mediaci a rozhodčí řízení. Někdy se za několik měsíců nestane nic, a pak stačí pár dní a nemůžete na ně zapomenout. A to se mi stalo v Křtinách. Díky Křtinám vznikla pohádka o Plyšáčcích a díky Křtinám se změnilo hodně věcí a mě nezbývá než o...

Už druhým rokem se účastním se svými knížkami pro děti knižního veletrhu v Ostravě. Dnes jsem se z třídenního stání u stánku a nabízení knížek vrátila a nemůžu jinak než své postřehy vložit do tohoto článku.

Včera ráno po čtvrté hodině, když jsem zasedala k počítači, tak jsem si říkala, že to meteorologové s předpovědí sněhové kalamity zase přehnali. Ale nepřehnali. Už v sedm hodin na mé terase bylo 20 cm sněhu. Ostatní normální obyvatelé Prahy, co si mohou v neděli pospat, a nemusejí datlovat do počítače, se již probudili do zasněženého rána. Jen já a...

Včera jsem obdržela od klienta email, že mu na účtě od pojišťovny přistálo něco málo přes 1.000.000 Kč. Půl roku práce s jeho pojistnou událostí završenou vyplaceným pojistným plněním.. no není to nádherná odměna? Bezpochyby je.

Pří přípravě nabídky na kurz prezentačních dovedností jsem se zamyslela nad tím, kdy já jsem poprvé stála před lidmi a byla nucena něco prezentovat. A vzpomněla jsem si. Bylo to na střední škole. Docela brzy, co?