Blog

 

Jsou lidi, kteří k meditaci potřebují meditační místnosti. Jsou lidi, kteří za meditací musí odjet do Indie, na Bali nebo na jiné exotické místo. Jsou věřící, kteří chodí meditovat do kostela, kaple nebo chrámu.

Končí první rok fungování mé společnosti, společnosti E.G.I. Education Grow Insurance, s.r.o. Rok 2019 byl prvním rokem, kdy jsme začali nabízet přípravné kurzy na zkoušky odborné způsobilosti, kdy jsme začali počítat účastníky seminářů na stovky, kdy jsme vyzkoušeli první studenty, kdy jsme uspořádali první konferenci.

PF 2020

23.12.2019

Život je jako cesta, na které stále něco dostáváme a zase něco ztrácíme, nic není definitivní, jen smrt. Vše, co nás na té cestě potkává má nějaký účel, nic se neděje samoúčelně. Každý člověk, každá událost, která nás potkala, nás potkala, aby nás něco naučila, něco nám sdělila, někam nás posunula. I vše špatné, co prožijeme, má důvod, a...

Každý z nás určitě mnohokrát slyšel to pěkné zaklínadlo "věk je jen číslo". S tím se dá souhlasit - člověk je tak starý, jak se cítí. Ale to číslo začíná být neúprosné. V těchto dnech uplynulo třicet let od revoluce. Třicet let? To ani není možné, že to tak rychle uteklo. V době revoluce jsem už byla dva roky...

Smrt stromů

24.10.2019

Dva dny a několik postřehů mě donutilo se zamyslet.

Úhel pohledu

10.08.2019

Při svých cestách po škodách na plodinách se mi podařilo vyfotit jeden kříž u cesty. Vzniklo několik fotek. Několik rozdílných fotek. Jeden kříž a několik úhlů pohledu. Jeden kříž a pokaždé jiný.

Dnes jsem četla článek, kde se jeden majitel novostavby v obci blízko Prahy rozčiloval nad postupem obecního úřadu, který mu zároveň s povolením stavby studny omezil čerpání vody jen na dny, kdy není vyhlášeno sucho nebo omezení zalévání včetně měření a kontroly spotřeby vody. Ptal se, kde to jsme? No asi konečně někde, kde obci došla trpělivost a...

Poslední dny tohoto léta mě naplňují radostí. Konečně se léto v Čechách zase podobá létu, co znám z dětství. Promočené stany i oblečení, gumáky a pláštěnky, koupání ve studených rybnících a řekách, rozhádaní rodiče, sušení stanu na plotě po předčasném návratu z dovolené.

Je po dešti. Všude je mokro, žížaly vystrčily hlavičky a staly se okamžitě oběťmi natěšených kosů, kteří tu vesele vyzpěvují. Člověku nezbývá než jen sedět a pozorovat cvrkot pokud, pokud se nechce vláčet motykou zatěžkanou hromadou mokré hlíny a bořit se v gumákách bahnem.